Trogodišnjoj Petri dijagnostifikovan je tumor; potrebna novčana pomoć za lečenje VIDEO

Trogodišnjoj Petri Đorđević u julu je dijagnostifikovan tumor na mozgu. Da bi se izlečila potrebna joj je novčana pomoć.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić
Foto: Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Trogodišnja Petra Đorđević je srećno, radoznalo, a sada i veoma hrabro dete. Rasla je zdrava, razvijala se normalno, do maja 2019. godine. Od maja počinje da povraća svakog dana, plače i ne oseća se dobro.

Po nalogu oftalmologa, Petri je urađen skener glave i tog 5. jula 2019. godine dijagnostifikovan joj je tumor na mozgu. Usledila je hitna višečasovna operacija na Klinici za neurohirurgiju KCS. Petra se oporavljala u bolnici još dvadesetak dana. Histopatološka analiza je utvrdila da se radi o veoma retkoj vrsti malignog tumora - Plexus choroidei cancer, gradus 3.

Posle konsultacije sa francuskim lekarima i dodatnim analizama koje su uradili u Parizu, saznajemo da Petra ima retku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora. Zbog toga se Petri ne preporučuje lečenje standardnim protokolima, već individualnom terapijom bez zračenja.

Usled hitnosti, dve hemioterapije je primila u Beogradu na Institutu za onkologiju RS.

Da bi se izlečila Petrina primarna maligna bolest, sa što manjim posledicama po njen dalji razvoj i odrastanje, Petri je neophodna novčana pomoć radi nastavka individualne terapije u Francuskoj.

Neophodno je prikuputi još 160.000 evra, kako bi Petra otišla na lečenje u Pariz.

Petri možete pomoći preko Humanitarne fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić" tako što ćete ukucati 700 i poslati na broj 3030.

strana 1 od 121 idi na stranu