Britanska ambasada odgovorila; Vučić: Svi smo sve razumeli

Britanska ambasada odgovorila je na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto se ambasador VB slikao sa Aljbinom Kurtijem "ispod" albanske zastave.

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2019.

18:25

Britanska ambasada odgovorila; Vučić: Svi smo sve razumeli
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Vučić je ranije u sredu pitanje uputio ambasadoru. Umesto ambasadora Nikolasa Abota, odgovorila je Ambasada Velike Britanije:

"Ne biramo mi kako naš sagovornik, u partijskom svojstvu, uređuje svoje prostorije".

Ambasada je na Tviteru takođe navela da je "njen" posao da bude u kontaktu sa vodećim političkim igračima na Kosovu".

Takođe se konstatuje da je "nedavno objavljena fotografija susreta ambasadora sa jednim od kosovskih političkih lidera privukla pažnju u celom regionu".

Predsednik Vučić je ranije u sredu, takođe na Tviteru, upitao Abota na čijim su izborima pobedili Aljbin Kurti i njegov pokret Samoopredeljenje.

Na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom ste se slikali sa Aljbinom Kurtijem, bilo je Vučićevo pitanje.

Kurti je inače zagovornik "velike Albanije" i to ne krije. Vučić je na svom Tviteru prokomentarisao odgovor britanske ambasade na KiM na njegovo pitanje.

"Hvala na odgovoru. Svi smo sve razumeli", napisao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: