Lutovac: Niko sa strane nam neće voditi kadrovsku politku

Predsednik DS Zoran Lutovac je izjavio da "niko sa strane, pa ni uvažene kolege iz Saveza za Srbiju" ne mogu voditi kadrovsku politiku u DS.

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2019.

16:19

Lutovac: Niko sa strane nam neće voditi kadrovsku politku
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Pozvao je članove Demokratske stranke da u javnosti zastupaju "samo stavove definisane kroz odluke stranačkih organa".

Navodeći da će DS rešavati unutarstranačke probleme i nesuglasice "u okviru nadležnosti stranačkih organa", Lutovac je članove stranke, simpatizere i "iskrene borce za demokratiju" pozvao da prekinu "neplodotvorne rasprave, verbalna nadmudrivanja i javne istupe koji nas udaljavaju od slobodnog društva i države koja počiva na principima vladavine prava, slobode i jednakosti".

"Ne zatvaramo oči pred razlikama, no ne dopuštamo da te razlike prerastu naš zajednički zadatak i da se energija za suštinske promene usmeri u pogrešnom smeru i na pogrešnu adresu", naveo je Lutovac, prenela je DS.

Lider Dveri Boško Obradović je ranije izjavio da "bivše rukovodstvo DS-a svaki dan zabija klipove u točkove" opozicije koja bojkotuje izbore, na šta mu je bivši predsednik DS Dragan Šutanovac odgovorio da DS "nisu Dveri".

"Mi nemamo gazdu, nama niko ne komanduje, doneli smo odluku koja je, po mom tumačenju, da nastavljamo borbu za demokratske izbore, bez obzira što smo u bojkotu za sledeće", rekao je Šutanovac.

Reagovala je potom i potpredsednica Demokratske stranke i poslanica Aleksandra Jerkov.

"Demokratska stranka neće dozvoliti da predsednik nekog drugog pokreta disciplinuje članove DS, tumači njene odluke, deli packe onima koji ne daju izjave koje su mu po volji, niti ćemo dozvoliti da nam se nameću vrednosti i kultura drugih stranaka, pogotovo antievropskih poput Dveri", navela je Aleksandra Jerkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: