Kontraofanziva Kurda, povratili Ras al-Ajin, napali Tel Halaf

Kurdske "Jedinice za zaštitu naroda" preuzele su kontrolu u Ras al-Ajinu posle kontraofanzive pokrenute nakon što su turske trupe zauzeei ovaj pogranični grad.

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

10:54

Kontraofanziva Kurda, povratili Ras al-Ajin, napali Tel Halaf
Foto: Tanjug/AP/Lefteris Pitarakis

Kako prenosi TAS, pozivajući se na lokalne medije, Kurdi i naoružane jedinice sirijske opozicije koje podržavaju Tursku u njenoj vojnoj operaciji vode intenzivne borbe na obodima gradova.

Jedinice Kurda trenutno napadaju obližnji grad Tel Halaf, koji je pod kontrolom takozvane Slobodne sirijske vojske.

Izveštaji o sukobima stižu i iz pograničnog grada Kobanea, koji se nalazi na istočnoj obali reke Eufrat.

Juče su kurdske trupe osujetile plan turskih saveznika da preseku strateški put koji prolazi duž granice i povezuje sirijski ekonomski centar Alep sa gradom Al Hasaka u istoimenoj provinciji.

Kako se navodi, napad turskih snaga i njihovih saveznika je odbijen.

Jedinice sirijske armije su došle do puta u blizini grada Tel Tamer, koji se nalazi oko 30 kilometara od granice i razmestile su se na severu provincije Al-Hasaka u dogovoru sa Kurdima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: