Kina neće podržati Kosovo u Interpolu

Kina nije promenila svoju poziciju i neće podržati prijem takozvanog Kosova u Interpol.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.10.2019.

08:34

Kina neće podržati Kosovo u Interpolu
Foto: EPA/FELIPE TRUEBA

To je rečeno je na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Stefanovića sa šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola Dakijem Duanom.

Na sastanku u Santjagu u Čileu, gde se održava 88. Generalna skupština Interpola, šef kineske delegacije potvrdio je podršku Kine teritorijalnom integritetu Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Stefanović je istakao da bi eventualni prijem doveo do duboke podele te najstarije međunarodne policijske organizacije i da bi ugrozio buduću borbu protiv kriminala u svetu, preneo je MUP u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola, naglasio je i da bi eventualnim ulaskom takozvanog Kosova došlo do zloupotrebe Interpola i da bi politika zamenila policijski rad.

Stefanović je podsetio i da je veliki broj zemalja članica Interpola prošle godine na zasedanju u Dubaiju odlučno rekao da se protivi prijemu takozvanog Kosova i da su delegati dovedeni u neprijatnu situaciju, da posle svega 11 meseci ponovo glasaju o istom pitanju. On je istakao da Srbija podržava politiku jedne Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: