Barselona: Sukob policije i demonstranata, 37 povređenih VIDEO/FOTO

Policija je jurnula na katalonske demontsrante kada su pokušali da probiju policijski kordon i uđu u samu u aerodromsku zgradu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.10.2019.

23:01

Barselona: Sukob policije i demonstranata, 37 povređenih VIDEO/FOTO
Foto: EPA-EFE/ ALEJANDRO GARCIA

Prema navodima novinara Frans presa više stotina aktivista sukobilo se sa policijom, gađalo ih kamenjem ili kantama za đubre.

Jedan portparol katalonske regionalne policije potvrdio je da su snage bezbednosti odgurnule osobe koje su pokušale da probiju policijski kordon.

Prema upravi aerodroma 108 letova je otkazano na aerodromu čiji pristup su blokirali demonstranti. Putnici su morali da izlaze iz svojih vozila na autoputu i da idu peške do aerodroma sa koferima.

Prema navodima hitnih službi 37 ljudi je povređeno, od kojih 34 na aerodromu.

Na raznim mestima širom Katalonije, čija regionalna vlada je i dalje pod kontrolom separatista, aktivisti su blokirali puteve i železničke pruge.

Večeras se hiljade aktivista okupilo u centru Barselona, na demonstracije planirane već nekoliko dana mašući separatističkim zatavama i uzvikujući "Ulice su i dalje naše".

Španska vlada premijera Pedra Sančesa je poslednjih dana poslala policijska pojačanja i upozorila da neće prezati od vanrednih mera da osigura bezbednost, uključujući suspenziju autonomije te oblasti, kao što je urađeno u oktobru 2017. posle pokušaja secesije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: