Pućdemon o presudi: Nepošteno i svirepo - vreme je za akciju

Bivši katalonski lider Karles Pućdemon izjavio je da je presuda koju je španski Vrhovni sud izrekao katalonskim separatistima "nepoštena i nehumana".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.10.2019.

17:35

Pućdemon o presudi: Nepošteno i svirepo - vreme je za akciju
Ilustracija: EPA-EFE/Stephanie Lecocq

On je to napisao u saopštenju koje su potpisala još tri člana katalonske vlade koja se takođe nalaze u egzilu u Briselu, prenosi AP.

On je naveo da su parlamentarni izbori koji će se održati u Španiji 10. novembra prilika da se pokažu "dostojanstvo i čvrstina" katalonskog separatizma.

Ranije danas Pućdemon je na Tviteru napisao da je presuda "svirepa" i da je vreme za akciju.

Vrhovni sud Španije danas je osudio devet katalonskih separatista na kaznu zatvora od 9 do 13 godina zbog njihove uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti 2017, dok je troje preostalih optuženih proglašeno krivim samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne.

Bivši potpredsednik katalonske vlade Oriol Honkures osuđen je na 13 godina zatvora zbog pobune i zloupotrebe javnih fondova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: