"Nema podrške za članstvo tzv. Kosova u Interpolu"

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da ta zemlja ima principijalan stav i da neće podržati članstvo takozvanog Kosova u Interpolu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.10.2019.

12:46

Deposit photos/ Tatiana53

"Imamo principijalan stav koji ovaj Savet ministara drži već 4,5 godine, a to je da podržavamo članstvo Kosova u onim asocijacijama i organizacijama koje se nalaze na usaglašenom spisku Beograda i Prištine iz briselskih razgovora i eventualno druge organizacije oko kojih Beograd i Priština postignu saglasnost. S obzirom da ovde nije ni jedan, ni drugi slučaj BiH neće podržati članstvo Kosova u Interpolu", rekao je Crnadak, prenosi sarajevska N1 televizija.

Govoreći o tome da će se u EU u utorak možda razgovarati o otvaranju pristupnih pregovora Severne Makedonije i Albanije za ulazak u Evropsku uniju, Crnadak je rekao da to što se neće na tom sastanku razgovarati o BiH loša poruka i rezultat izgubljene godine posle izbora.

"Očigledno da stranke u BiH koje su počele taj proces imaju veliki problem da ga završe, zbog toga su uveli u blokadu i druge institucije. Ovo što imamo danas je potpuno neodrživo poput toga da parlament ne radi i sigurno da nailazi na negativne reakcije u Evropi", rekao je Crnadak.

Istovremeno on je izrazio nadu da će sutra biti usvojen Akcioni plan za sprovođenje preporuka iz Mišljenja Evropske Komisije za BiH čime bi, kako kaže, BiH "dala bar jedan pozitivan signal" Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: