Građanima dozlogrdilo: Prvi incidenti na protestu, napadnut reporter, privedene dve osobe VIDEO

Tokom današnjeg protesta taksista u centru Beograda došlo je do prvih incidenata na ulicama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2019.

14:24

Građanima dozlogrdilo: Prvi incidenti na protestu, napadnut reporter, privedene dve osobe VIDEO
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / bb

Tanjug saznaje da je policija privela dve osobe, zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako su preneli pojedini mediji, do hapšenja je došlo kod Vlade Srbije, a jedan od privedenih je taksista.

Na Savskom trgu, revoltirani blokadom tog dela grada i paralisanjem javnog gradskog prevoza, putnici koji su čekali autobuse i tramvaje izašli su na kolovoz i - blokirali taksiste.

Blic prenosi da je skoro pola sata vladao "totalni haos", da je bilo grubih reči sa obe strane, te da je situacija bila na ivici incidenta i masovne tuče na prostoru između bivše Glavne železnicke stanice i zgrade Pošte.

Najveća gužva je bila na Trgu Slavija, koji je bio potpuno blokiran, a saobraćaj je bio usporen i na Trgu Nikole Pašića, Autokomandi, potezu od Nemanjine do Železničke stanice.

Veći deo centra Beograda bio je blokiran.

Besni građani izražavali su svoje nezadovoljstvo na ulicama, ali i putem društvenih mreža.

Napadnut reporter

Foto: B92
Neprijatnost na beogradskim ulicama doživeli su i reporteri "Blica".

Kako javlja list, dok je na Savskom trgu trajala žestoka rasprava između građana i taksista, reporter je, po svom zadatku, snimao šta se dešava. Međutim, to se nije dopalo jednom od taksista, koji je prvo krenuo verbalno da ga vređa, a potom i da se fizički zaleće ka novinaru "Blica".

Novinarska legitimacija, koju je naš reporter pokazao kako bi taksisti objasnio da je tu po zadatku, nije bila dovoljna, već je to, kako piše Blic, shvaćeno kao provokacija.

Upućene su mu reči "dođi, dođi" i "dođi ako smeš", a samo prisebnošću policajaca, ali i nekih taksista, incident je sprečen. Na kraju, kako javlja list, nije izostalo "upozorenje" rečima "karakterističan si, zapamtili smo te, nemoj tako".
Foto: B92
Taksisti u Beogradu danas ponovo protestuju zbog poslovanja ''CarGo'' i traže ukidanje te aplikacije, a protestnom vožnjom u šest kolona blokirali su saobraćaj.

Najveća gužva je na Trgu Slavija, koji je potpuno blokiran, a saobraćaj je usporen i na Trgu Nikole Pašića, Autokomandi, potezu od Nemanjine do Železničke stanice.

Trg Slavija je potpuno blokiran, kao i veći deo centra Beograda.

Na Savskom trgu, revoltirani blokadom tog dela grada i paralisanjem javnog gradskog prevoza, putnici koji su čekali autobuse i tramvaje izašlo je na ulicu i - blokiralo taksiste.

Blic prenosi da je skoro pola sata vladao "totalni haos", da je bilo grubih reči sa obe strane, te da je situacija bila na ivici incidenta i "masovne tuče" na prostoru između bivše Glavne železnicke stanice i zgrade Pošte.

Oko 15.10 Slavija je blokirana, tako da vozila ne mogu da idu ni ka Savskom trgu, ali ni ka Makenzijevoj i Čuburi, Bulevaru oslobođenja i Autokomandi, kao ni Beogradskoj i Bulevaru kralja Aleksandra.
Foto: B92
Taksisti su otpočeli 11. protestnu vožnju po redu. Kako su ranije najavili, sa šest lokacija krenuli su ka centru Beograda, usporavajući saobraćaj.

U protestnu vožnju ka centru prestonice krenuli sui u 14 časova sa četiri tačke, a kolone automobila izazvale su zastoj u saobraćaju u centru grada.

Okupljanje taksista, koji su za danas najavili radikalizaciju protesta, počelo je u 13 časova na četiri tačke: Obrenovačkom putu (Čukarica), u Bloku 70 (Novi Beograd), kod hale "Aleksandar Nikolić" (Palilula) i u Kumodraškoj ulici (Voždovac).

Taksisti protestuju nezadovoljni zbog poslovanja CarGo, koji smatraju nelojalnom konkurencijom.

Boško Vukojević, predstavnik Privredne taksi komore Srbije, rekao je za Prvu televiziju da je ovo ipak samo delimična blokada.

"Od Savske ulice biće blokirano do Pošte i biće blokiran Trg Slavija, to podrazumeva radikalizacija", rekao je Vukojević i dodao da postoji još jedna vrsta radikalizacije o kojoj ne želi sada da govori

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da ozbiljna država ne donosi odluke pod pritiskom i pozvao taksiste na smirivanje strasti i razgovor sa nadležnim organima.

Kako javlja naš reporter, najveća je gužva bila na Slaviji, kao i na auto-putu kod Autokomande gde se vozila jedva kreću, naročito kod uključenja i isključenja na auto-put.
Foto: B92
Foto: B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: