Đurić i Klimov potpisali Kalinjigradsku inicijativu

Marko Đurić i Andrej Klimov potpisali su Kalinjingradsku inicijativu, završni dokument međunarodne konferencije posvećene evropskoj bezbednosti u 21. veku.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Klimov je predsedavajući Komisije za međunarodnu saradnju Generalnog saveta Jedinstvene Rusije.

Kako je saopšteno iz SNS-a, u završnom dokumentu konferencije, na kojoj je 27. septembra u Kalinjingradu ispred SNS-a govorio Marko Đurić, navodi se, između ostalog, da su strane potpisnice opredeljene za jačanje mira na području koje čine zemlje OEBS-a i da su protiv nezakonitog mešanja u suverena pitanja država članica.

Kalinjingradska inicijativa promoviše razumevanje i prijateljstvo među članicama OEBS-a i uklanjanje podela i linija razdvajanja, u cilju jačanja ekonomskih i humanitarnih veza među državama.

Potpisnici, takođe, izražavaju opredeljenje za borbu protiv terorizma u svim njegovim oblicima, kao i protiv rasizma, ksenofobije, diskriminacije, fašizma i glorifikacije nacizma.

Đurić i Klimov su se tokom današnjeg susreta takođe saglasili da vladfajuće stranke u Srbiji i Rusiji treba da nastave intenzivnu saradnju u borbi za miroljubivu koegzistenciju nacija i država u Evropi i poštovanje međunarodnog prava.

Prijateljstvo i političko razumevanje predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, kao i strateška saradnja SNS i Jedinstvene Rusije, predstavljaju, kako je ocenjeno, čvrst temelj za nastavak jačanja bratskih odnosa srpskog i ruskog naroda i dveju država, kaže se u saopštenju.

strana 1 od 127 idi na stranu