"Grenel je čovek sa kojim nema pregovora", "Takva država nema budućnost"

Težak razgovor vodili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel.

Izvor: Prva

Subota, 12.10.2019.

09:01

Zvanični Vašington i dalje je čvrstog stava da Srbija treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova. Američki zvaničnik je tim svojim stavom stavio do znanja da podela Kosova nije opcija za rešavanja spora između Beograda i Prištine.

Kakvi će biti dalji potezi Srbije? Ako podela više nije moguća opcija, šta bi to moglo da zadovolji dve strane u postizanju kompromisa i reševanju spora?

O ovim i drugim temama iz subotnje štampe u studiju Prve televizije pričali su direktor televizije Ras Ratkom Dmitrovićem i glavni i odgovorni urednik agencije Beta Draganom Janjićem.

"Grenel važi za čoveka sa kojim nema pregovora. Koliko sam čuo, on je sam tražio da dođe", priča Dragan Janjić.

On je izjavio da dogovor Beograda i Prištine nije moguć pod uslovima koje žele u Prištini. "Oni pod dogovorom, smatraju priznanje Kosova od strane Beograda. Taj dogovor nije moguć", poručuje Janjić i kaže da mnogo zavisi od međunarodnih okolnosti.

Komentarišući zabranu ulaska generalnom direktoru FK Crvena zvezda Zvezdanu Terziću u Crnu Goru, Ratko Dmitrović kaže da takva država nema budućnost.

"Crna Gora je čudesna država, ona je uvela verbalni delikt. Smatra da se je razlog tome to što su fudbaleri Crne Gore odbili da igraju protiv Kosova, takva država nema budućnost".

Opširnije pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: