SAD: Nagrada do pet miliona dolara za lociranje teroriste Abu Vahida

Stejt department je ponudio novčanu nagradu do pet milion dolara za informacije koje bi dovele do identifikacije ili lociranja Adnana Abu Vahida al-Sahrauija.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

15:05

SAD: Nagrada do pet miliona dolara za lociranje teroriste Abu Vahida
Mark Wilson/Staff/Getty images

Abu Vahid je bivši pripadnik Polisaria koji je postao vođa terorističke organizacije Islamska država u Velikoj Sahari (ISISGS).

Abu Vahid bio je i član džihadističkog Pokreta za jedinstvo i džihad u zapadnoj Africi čiji je bio portparol tokom rata u Maliju, navodi se u saopštenju Stejt departmenta koje je prenela ambasada Maroka u Beogradu.

Program Nagrade za pravdu takođe nudi nagradu do pet miliona dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja ili osude u bilo kojoj zemlji svakog ko je počinio, planirao da počini ili pomogao u napadu iz zasede na američko-nigersku patrolu u Nigeru 2017. godine.

Tada su poginula četiri američka vojnika, a odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS-GS, dodaje se u saopštenju Stejt departmenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: