Kitarović odgovorila na optužbe Komšićeve DF

Hrvatska predsednica, Kolinda Grabar-Kitarović, odbacila je optužbe Demokratskog fronta, hrvatskog člana Predsedništva BiH, Željka Komšića.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.10.2019.

22:39

Kitarović odgovorila na optužbe Komšićeve DF
EPA-EFE/ Valda Kalnina

Demantovala je da je izjavom o Hrvatskoj "od Visa do Kupresa" iskazala teritorijalne pretencije prema BiH.

"U BiH problem nije nepostojeće svojatanje teritorija, nego majorizacija i kršenje elementarnih demokratskih i ustavnih prava Hrvata kao konstitutivnog naroda, navodi se u reakciji iz Kabineta hrvatske predsjednice.

Grabar-Kitarović kaže da Hrvati imaju dve domovine, Hrvatsku i BiH, dodaje se u saopštenju.

Komšićeva Demokratska fronta reagovala je ranije danas na izjavu Grabar-Kitarović u Splitu, nakon pobede hrvatske reprezentacije na kvalifikacionoj utakmici sa Mađarima.

Kitarović je sinoć nakon utakmice rekla da je presrećna zbog rezultata, još više zbog trenera Dalića, svih igrača, a ponaviše, kako je kazala, zbog svih ljudi koji su se okupili u Splitu - "od Visa do Kupresa, cela Hrvatska...".

Demokratska fronta je izjavu Grabar Kitarović ocenila "skandaloznom" jer, kako su naveli, ovodi u pitanje sveukupne odnose dve zemlje i tumače je kao "teritorijalne pretenzije Hrvatske prema BiH".

U stranačkom saopštenju, Deokratska fronta je navela da ne vide razliku između izjava predsednika srpskih radikala, Vojislava Šešelja, kada govori o Srbiji "od Virovitice i Karlobaga ..." i sinoćnje izjave aktualne predsednice Hrvatske, preneo je HRT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: