Taksisti: Krećemo u radikalizaciju protesta

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bijelić najavio je da će njihovi članovi od ponedeljka radikalizovati proteste, koji će trajati od 14 do 17 h.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

14:46

Taksisti: Krećemo u radikalizaciju protesta
Foto: B92

On je dodao da će protesti obuhvatiti i Gazelu i Slaviju, a za to, tvrdi, imaju dozvole.

"Sve potrebne dozvole za narednu nedelju smo dobili od MUP-a, proširujemo trase, menjamo vreme i krećemo u radikalizaciju protesta", rekao je Bijelić za Blic.

To će biti treća nedelja protesta, a prva, radikalna, što bi moglo da dovede do potpune blokade saobraćaja u gradu.

Dodaje da postoji opcija da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

"Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo, jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute, jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon", rekao je Bijelić.

Taksisti su i ranije najavili da će radikalizovati protest, pa tako, uz postojeće kolone, od Obrenovačkog puta, Kumodraške ulice, hale "Pionir" i Bloka 70, taksisti sledeće nedelje imaju plan da blokiraju Slaviju, odnosno most Gazela, tako što bi na Slaviji zauzeli ceo kružni tok, dok bi preko Gazele "samo" prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: