Na pomolu kompromis Velike Britanije i Irske oko Bregzita FOTO

Leo Varadkar je posle sastanka sa Džonsonom rekao da postoji mogućnost da dve strane postignu sporazum do kraja oktobra, prenosi „Gardijan“.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 10.10.2019.

18:20

Na pomolu kompromis Velike Britanije i Irske oko Bregzita FOTO
EPA-EFE/ NOEL MULLEN HANDOUT

On se sastao sa britanskim kolegom Borisom Džonsonom da bi videli da li mogu da učine napredak u britanskim pregovorima sa Evropskom unijom o britanskom napuštanju tog bloka, prenosi Sputnjik.

Džonson se sastao sa Varadkarom u poslednjem pokušaju oživljavanja britanskog predloga "Bregzita", za koji je Evropska unija rekla da je daleko manje od onoga što je potrebno za uređeni odlazak Britanije, posebno vezano za pitanje irske granice, preneo je ranije danas Rojters.

"Ovde smo u Češiru u Velikoj Britaniji, sa premijerom Borisom Džonsonom da bismo razgovarali o ’bregzitu‘. Radujem se detaljnom razgovoru da vidimo da li možemo da postignemo napredak", napisao je Varadkar na Tviteru, na kome je postavio fotografije s tog sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: