Počela kopnena ofanziva VIDEO

Turske trupe i njihovi sirijski pobunjenički saveznici ušli su na severoistok Sirije, saopštilo je ministarstvo odbrane Turske.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.10.2019.

07:59

Počela kopnena ofanziva VIDEO
EPA/STR

Ovim potezom Turske počela je kopnena ofanziva protiv boraca kurdske milicije.

Ranije su turski ratni avioni i artiljerija gađali položaje kurdskih boraca u prekograničnoj vojnoj operaciji, samo nekoliko dana pošto su se američke trupe povukle s tog područja.

Sirijski posmatrači u kurdskim oblastima kažu da je najmanje sedam civila ubijeno u turskim vazdušnim udarima na severoistoku Sirije, prenosi AP.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji saopštila je da poginulo osam osoba, ukljucujući dva hrišćanska Asirca u gradu Kamišli, jedan bračni par sa detetom muškarca blizu grada Tal Abiad.

Kako prenosi AP, stradalo je i jedno dete u selu zapadno od Kamišlija, kao i jedan muškarac u Ras al Ajnu.

Turska avijacija pogodila zatvor u kojem su borci ID

Kurdske snage, koje kontrolišu severoistok Sirije, saopštile su da je u turskom vazdušnom napadu pogođen zatvor u kome su bili zatočeni militanti Islamske države.

"Jedan od zatvora u kojima su bili zatvoreni pripadnici Islamske države pogođen je tokom vazdušnih napada koje izvršila Turska", objavile su na tviteru Sirijske demokratske snage bez davanja dodatnih detalja, prenosi Rojeters.

Istovremeno, tursko ministarstvo odbrane je saopštilo da je njena vojska u vazdušnim i raketnim napadima pogodila ukupno 181 položaj miltanata od početka operacije na severoistoku Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: