"Kosovo je promenilo taktiku"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Kosovo promenilo taktiku zahteva Kosova za prijem u Interpol.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.10.2019.

20:21

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Dodao je da su oni o tome manje govorili u javnosti i pravili se da, kako je ocenio, nisu zainteresovani.

Stefanović je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da Srbija, za razliku od prošlogodišnje skupštine Interpola, sada razgovara sa svima, uključujući i one koji su podržali prijem Kosova.

"Želimo da ukažemo na sve razloge", rekao je Stefanović i dodao da su Interpol osnovale Ujedinjene nacije i da član te organizacije može biti samo država koja je član ili država posmatrač u UN.

Stefanović je kazao da je on pisao svim kolegama, ministrima unutrašnjih poslova drugih država, objašnjavajući poziciju Srbije, kao i da je Srbija lobirala pred predstojeću skupštinu Interpola u Čileu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: