Drugooptužena u slučaju "Reket" - tužiteljka Janeva u bolnici

Drugooptužena u slučaju "Reket" Katica Janeva zadržana je u četvrtak na lečenju u jednoj privatnoj skopskoj bolnici zbog problema sa srcem.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.10.2019.

22:30

Drugooptužena u slučaju
Ilustracija: Chris McGrath/Getty Images

Prema informacijama iz istražnog zatvora "Skoplje", gde se nalazi u pritvoru od 21. avgusta, Janeva je u klinici "“Žan Mitrev" zadržana posle pregleda na odelenju za kardiohirurgiju.

Braniteljka razrešene specijalne tužiteljke, advokat Irena Frčkovska je rekla da je Janeva imala visok krvni pritisak i bol u grudima i da je zadržana je klinici zbog sumnje da je u predinfarktnom stanju.

Janeva je, prema lokalnim medijima, u sredu dobila snažnu tahikardiju i zatvorska uprava je procenila da u četvrtak treba da ima kardiloški pregled, što nije moguće obaviti u zatvoru.

Protiv Janeve, Bojana Jovanovskog i Zorana Milevskog Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije danas popodne je podiglo optužnicu za kriminalni slučaj "Reket".

Optužnica to troje tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Tužilaštvo je tada vodila Janeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: