Problem porodice Demše: Kuća kraj Gardoša pred rušenjem; traži se suvlasnik VIDEO

Rušenje kuće porodice Demše, neposredno pored Kule Gardoš u Zemunu, koje je bilo prvobitno zakazano za četvrtak u 10 sati, odloženo je na 60 dana.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2019.

21:11

Problem porodice Demše: Kuća kraj Gardoša pred rušenjem; traži se suvlasnik  VIDEO
Printskrin/TV Prva

Problemi ove porodice počeli su sa renoviranjem kule.

Četiri generacije porodice Demše živi u kući kraj Gardoša. Njihovi problemi počeli su kada je započelo renoviranje kule.

Zbog radova jedini direktni ulaz u njihov dom je zazidan jer je u sudskom sporu. Nemaju drugi prilaz svojoj kući, osim kroz kafanu do njih. Međutim, od kada je kafana zatvorena, do kuće jedino mogu da dođu putem merdevina.

Novi problem počeo je kada su nadležni rešili da sruše kuću.

Kako su za TV Prvu rekli članovi porodice Demše, u obrazloženju odluke o odlaganju rušenja stoji da ne može da se identifikuje predmet rušenja jer je u istom dvorištu pola placa legalizovano, a pola je u procesu.

"Problem je to što je ovo rešenje na osnovu kog je trebalo rušenje da se sprovede staro 15 godina. Radi se o suvlasniku o kom je upitno da li postoji. Upitno je i zašto se ono sprovodi baš sada", kaže Aleksa Petrović iz organizacije Krov nad glavom.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: