Potvrđeno: Napad u Haleu emitovan na Tviču

Veb-sajt za direktno prenošenje Tvič (Twitch) saopštio da je video-snimak oružanog napada u istočnom nemačkom gradu Haleu emitovan uživo preko njihove platforme

Izvor: Beta

Sreda, 09.10.2019.

21:33

Potvrđeno: Napad u Haleu emitovan na Tviču
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kompanija je navela da je radila užurbano da ukloni taj sadržaj i dodala da će svaki nalog koji se pronađe da objavljuje ili reemituje sadržaj "ovog gnusnog čina" biti trajno suspendovan sa te platforme.

Portparolka kompanije nije mogla odmah da kaže koliko dugo je video-snimak bio emitovan, navodeći da ta platforma, filijala Amazona, istražuje tačne okolnosti njegovog objavljivanja.

Očevici i vlasti javili su da je teško naoružan napadač u Haleu bezuspešno pokušao da upadne u sinagogu na sveti jevrejski dan Jom kipur. On je zatim pucao ispred sinagoge i u jedan restoran sa kebabom.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Hort Zehofer rekao je da se radi o antisemitskom činu i da se veruje da je napadač simpatizer ekstremnodesničarskih grupa.

Direktno emitovanje napada preko platformi podseća na napad na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu koji je u martu počinio ekstremno desničarski Australijanac, koji je ubio 51 osobu. On je svoj napad emitovao uživo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: