SAD, Japan i Južna Koreja o denuklearizaciji Severne Koreje

Predstavnici SAD, Japana i Južne Koreje razgovarali su na sastanku u Vašingtonu o denuklearizaciji Severne Koreje, objavio je Stejt department.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.10.2019.

10:34

SAD, Japan i Južna Koreja o denuklearizaciji Severne Koreje
Ilustracija: Depositphotos/ bedobedo

Razgovaralis su nekoliko dana nakon prekida pregovora izmedju Pjongjanga i Vašingtona u Švedskoj.

Specijalni američki predstavnik za Severnu Koreju, Stiven Bigan, sastao se bilateralno sa južnokorejskim predstavnikom za mir na Korejskom poluostrvu Li Do-honom, a zatim i za japanskim direktorom za pitanja Azije i Okeanije Šigekijem Takizakijem.

Oni su održali i zajednički sastanak na kojem su potvrdili značaj bliske koordinacije SAD i Južne Koreje, kao i SAD i Japana, kao i važnost trilateralne saradnje vezano za Severnu Koreju kako bi se postigla potpuna denuklearizacija i trajni mir na Korejskom poluostrvu, saopštio je Stejt department, prenosi Index.

Razgovori Pjongjanga i Vašingtona u Švedskoj završeni su bez rezultata. Dok Severna Koreja optužuje SAD da su krivi za neuspeh pregovora, SAD tvrde suprotno odnosno da su razgovori bili "dobri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: