Francuska: U slučaju političke promene u VB, produžetak roka za izlazak iz EU

Francuska bi mogla da Londonu produži rok za izlazak iz EU, ako u Britaniji dođe do političke promene koja bi omogućila drugačiju vrstu dijaloga o Bregzitu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.10.2019.

16:44

Francuska: U slučaju političke promene u VB, produžetak roka za izlazak iz EU
Ilustracija: Deposit photos/segal

Ovakvu mogućnost je najavila sekretarka za evropske poslove Francuske Ameli de Monšalen i rekla da što se tiče produženja roka za izlazak Britanije iz EU Francuska govori istu stvar više od šest meseci.

"Ako budu organizovani novi (britanski) izbori ili novi referendum, ako dođe do političke promene koja nas navodi da verujemo da možemo da imamao drugačiji dijalog od onog koji imamo danas, onda se može razgovarati o produženju", rekla je ona.

"Ali davanje više i više vremena pod istim uslovima ne daje nam mnogo nade da će se dogoditi nešto drugačije", zaključila je Monšalenova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: