Dnevno bi 1.000 migranata ilegalno da pređe granicu BiH

Pred granicom BiH, pretežno na njenom istočnom delu, dnevno čeka po skoro 1.000 migranata kako bi pokušalo ilegalno da uđe u tu zemlju i preko nje u EU.

Izvor: Tanjug

Sreda, 09.10.2019.

13:52

Dnevno bi 1.000 migranata ilegalno da pređe granicu BiH

To su pokazali i operativni podaci Granične policije BiH, koja danima pokušava da spreči njihov ulazak, pre svega iz pravca Srbije i Hrvatske, prenosi Dnevni avaz.

Kako se navodi, granična policija je protekle subote sprečila ulazak više od 100 migranata iz Pakistana, Alžira, Maroka, Tunisa.

Na graničnom prelazu Zvornik sprečen je ulazak 26 osoba, dok je na GP Izačić sprečen pokušaj ilegalnog prelaska državne granice prema Hrvatskoj.

Poseban problem graničarima prave i krijumčari, koji za prevoz migranata koriste čak i maloletne osobe, a te usluge naplaćuju i do 400 evra po osobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: