Zaplenjeno zlato vredno 40.000 evra i 90 flaša alkoholnih pića FOTO

Gradina -- Uprava carina saopštila je da su pripadnici te službe na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj, zaplenili više od 1,5 kilograma zlata.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Uprava carine
Foto: Uprava carine

Procenjuje se da zlato vredi oko 40.000 evra.

Zaplenjena je i 91 flaša viskija i rakije tokom kontrole vozila u kom se nalazilo četvoro bugarskih državljana.

Kako se navodi, carinici su zlato otkrili juče tokom kontrole kombija "mercedes sprinter" bugarskih registracija, kojim su iz te zemlje ka Nemačkoj putovala dva bračna para bugarskih državljana.

"Oni su carinicima rekli da putuju na svadbu u Nemačku i da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi prijavili. Međutim, detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija 'džoni voker' i 40 flaša bugarske lozove rakije", stoji u saopštenju.

Navodi se i da je u torbicama dve putnice i kod jednog od putnika pronađen neprijavljeni zlatni nakit, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra.

"Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka", dodaje se u saopštenju.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu