Brifing za ambasadore pred skupštinu Interpola

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije zajedno su održali brifing za ambasadore određenih država članica Interpola akreditovanih u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Ivica Dačić i Nebojša Stefanović su održali brifing povodom ponovnog zahteva tzv. Kosova za prijem u članstvo te organizacije i tom prilikom su izrazili uverenje da će se članice Interpola i ovog puta tome usprotiviti.

Na brifingu je istaknuto da je sastanak posvećen temi koja je od velike važnosti za Srbiju, a ujedno predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa.

Ministri su obavestili ambasadore da će Stefanović predvoditi delegaciju Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja se održava od 15. do 18. oktobra ove godine u Santjagu u Čileu.

Izražena je zahvalnost svim državama koje su pružile podršku stavovima Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se i ovog puta usprotiviti prijemu tzv. Kosova u Interpol, i na taj način ponovo jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije kakva je Interpol, navedeno je u saopštenju MSP.

strana 1 od 127 idi na stranu