Napadnuta trojica srpskih gimnazijalaca na ekskurziji u Italiji

U italijanskom gradiću Montekatini jedan Albanac sa italijanskim pasošem i dva Italijana napala su i fizički povredila trojicu prokupačkih gimnazijalaca.

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

14:37

Napadnuta trojica srpskih gimnazijalaca na ekskurziji u Italiji
Ilustracija: Depositphotos/ blinow61

Prokupački đaci su se tamo nalazali na maturantskoj ekskurziji.

O incidentu je za agenciju Beta govorio direktor Prokupačke gimnazije Dragoslav Minić nakon povratka iz Italije.

"Mi smo fizički napad na dečake uredno prijavili italijanskoj policiji i počinioci su veoma brzo otkriveni i uhapšeni", kazao je Minić, koji se upravo vratio sa petodnevne ekskurzije po Italiji na kojoj je bilo 90 prokupačkih maturanata.

Prema njegovim rečima, incident se dogodio na ulici, kasno uveče oko 23 sata, kada su trojica prokupačkih gimnazijalaca, koji su se malo duže zadržali u jednoj poslastičarnici, krenuli u hotel u kome su bili smešteni.

"Naši učenici nisu izazvali sukob i mislim da je jedini razlog to što su na neki način dali do znanja okolini da su stranci i da dolaze iz Srbije, što je bio i povod da trojica mladića krenu za njima", rekao je Minić.

Prema Minićevim rečima, u fizičkom obračunu koji je usledio, u jednoj od ulica tog malog italijanskog mesta, jedan od Prokupčana zadobio je lakšu povredu nosa, dok su druga dvojica prošla bez vidljivih povreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: