Vučić: Erdogan ima stabilizujuću ulogu na Balkanu VIDEO

Zahvalan sam predsedniku Erdoganu zbog njegove nesumnjive stabilizujuće uloge na Balkanu, rekao je Vučić nakon trilateralnog sastanka Srbija-Turska-BiH.

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

14:54

Vučić: Erdogan ima stabilizujuću ulogu na Balkanu VIDEO
Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Zahvalan sam zbog njegove nesumnjive stabilizajuće uloge na Balkanu koja je veoma važna ne samo danas, nego i u godinama koje su pred nama", istakao je predsednik Srbije dodavši da je Erdogan svojim ostankom danas u Beogradu i odlaskom u Sremsku Raču pokazao "koliko mu je značajan ovaj region".

Predsednik Turske je naglasio da su susreti bili "plodonosni" i najavio naredne sastanke koji će biti održani prvo u BiH, pa naredne godine u maju u Turskoj.

"Odlučni smo da nastavimo trilateralni mehanizam kada je reč o Srbiji i BiH. Mislim da će to zbližiti i ljude i zemlje. Najvažnija poenta sastanka je, pre svega, to što se razmišlja o celom regionu. I problemi sa vladom u BiH moraju da se reše. Bez vlade ne može na efikasan način da se nastavi sa poslom", rekao je Erdogan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: