Hadžiu, Samoopredeljenje: Srpska lista neće biti deo vlade, rado bismo smenili Tačija

Jedan od najuticajnijih članova rukvodstva Samoopredeljenja, Aljbuljena Hadžiu izjavila je da Srpska lista neće biti deo vlade Aljbina Kurtija.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.10.2019.

23:43

Hadžiu, Samoopredeljenje: Srpska lista neće biti deo vlade, rado bismo smenili Tačija
Ilustracija: Depositphotos/ lajo_2

Hadžiu je još rekla da će Kurti, nakon preuzimanja vlasti, ukinuti taksu na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine ali će je zameniti punim reciprocitetom.

"Srpska lista ostaće u opoziciji. Veliki pritisak na građane od strane Srbije. Mi to znamo. Svakome je u interesu da integrišemo naše građane Srbe", rekla je ona za prištinsku televiziju KTV.

Izrazila je očekivanje da će nakon prebrojavanja svih glasova Samoopredeljenje imati 34-35 poslaničkih mandata u kosovskoj skupštini.

Ponovila je da će nova vlada ukinuti tarifu na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine ali će to zameniti punim reciprocitetom.

"O taksi smo rekli i pre izbora. Mi ćemo zameniti taksu političkim, ekonomskim i komercijalnim reciprocitetom ", rekla je ona.

Govoreći o položaju predsednika parlamenta rekla je da ta funkcija pripada Samoopredeljenju, ali da još uvek nisu odlučili o mogućem kandidatu.

"Kada bi zavisilo od nas mi bismo smenili predsednika Kosova Hašima Tačija", kazala je ona.

"Da je to proceduralno moguće, mi bismo to uradili. Bilo bi lepo da on podnese ostavku, ali se to neće dogoditi. Međutim, uloga predsednika je više u dodeli odlikovanja. On može da vrati zakone parlamenta, ali to se ne može dogoditi ako postoji dogovor među poslanicima", rekla je ona.

Najavila je veting u Kosovskoj obaveštajnoj agenciji, odnosno bezbednosnu proveru zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: