Šta je Haradinaj rekao za Standard pred izbore

U intervjuu za bečki Standard u svom on-line izdanju od nedelje popodne, Ramuš Haradinaj je odgovorio da li je moguć dogovor sa Beogradom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.10.2019.

08:39

Šta je Haradinaj rekao za Standard pred izbore
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Dogovor sa Beogradom je moguć, ali Beograd ne može da postavlja uslove za nastavak dijaloga, rekao je bivši kosovski premijer u intervjuu koji je bečki Standard objavio u nedelju popodne u svom on-line izdanju, pre nego su sinoć saopšteni prvi rezultati izbora na KiM, koji pokazuju da je Haradinaj doživeo poraz.

Tako je na konstataciju Standarda da, ako želi nastavak dijaloga, mora najpre ukinuti takse na srpsku robu, Haradinaj odgovorio pitanjem: "Želi li uopšte Srbija dijalog".

"Ako želi stvarno dijalog, zašto je onda sprečila članstvo Kosova u Interpolu? Kod našeg članstva se radi o sprečavanju transnacionalnog kriminala. EU i vi bi trebalo da pitate Srbiju šta Beograd uopšte želi", poručio je Haradinaj.

A na pitanje šta on želi, Haradinaj je rekao da želi dijalog i rešenje.

"I to je jednostavno - međusobno priznanje u postojećim granicama. To bi onda omogućilo i ekonomske i svake druge odnose", podvukao je doskorašnji kosovski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: