"Skandalozno": Objavljeno šta je HRT obećao Albancima zbog srpske zastave FOTO

Hrvatska radio-televizija je izbore na KiM najavila - srpskom zastavom. Sve vreme najave priloga o kosovskim izborima u pozadini je stajala srpska zastava.

Izvor: B92, index.hr

Ponedeljak, 07.10.2019.

20:59

Zagrebački portal "Indeks" navodi da je to naljutilo predstavnike Albanaca u Hrvatskoj pa su se, kako je objavila poslanica iz redova albanske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, ona i kosovski ambasador u Zagrebu Gezim Kasapolli sastali sa šefovima HRT. Na sastanku je bio i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Ermina Lekaj Prljaska je na Fejsbuku objavila o čemu su razgovarali sa čelnicima HRT-a, tačnije šta su ona i Gezim Kasapolli zatražili od HRT-a.

"Zatražili smo javno izvinjenje od strane HRT-a koje su obećali uputiti ambasadi Republike Kosova, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv trojice zaposlenih koji su 'nehotice' napravili propust! Nadalje, HRT će pozvati kao goste informativno političkog programa Gezima Kasapollia i mene kao poslanicu za albansku nacionalnu manjinu te će jedna ekipa HRT-a posetiti Kosovo i snimiti jednu dokumentarno-edukativnu emisiju o razvijenom Kosovu danas. Takođe, zatražili smo da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK - televizija sa Kosova. Naime, HRT i RTK imaju sporazum o saradnji, ali se ta saradnja ne primenjuje u praksi dovoljno te zato i dolazi do ovakvih propusta", napisla je Ermina Lekaj Prljaska.

"Indeks" ocenjuje da, ukoliko su tačni navodi poslanice, ono što je navela kao dogovoreno na tom sastanku je skandalozno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: