Iz reke Studenčice izvučeno telo potomkinje bliskog Titovog saradnika

Lana Bijedić, čije je telo sinoć izvučeno iz reke Studenčice, bila je potomak Džemala Bijedića, nekadašnjeg bliskog saradnika Josipa Broza Tita, navodi Avaz.ba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.10.2019.

17:23

Iz reke Studenčice izvučeno telo potomkinje bliskog Titovog saradnika

Avaz nezvanično saznaje da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na mestu događaja i na njenom telu pronađeni su tragovi koji ukazuju da se borila sa ubicom.

Prema navodima lista, devojka Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studije u Sarajevo, ćerka je dekana mostarskog Fakulteta informacionih tehnologija.

Nestanak Lane Bijedić su juče u 17 sati prijavili roditelji nakon što se nije vratila u dogovoreno vreme „s kafe s prijateljicom", kako je majci rekla.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su rekli da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Kako je rečeno Avazu, izuzeti su fragmenti koji će biti poslati na veštačenje.

I Džemal Bjedić je život završio na tragičan način, 18. januara 1977. u avionskoj nesreći na letu za Sarajevo, nakon što je u Beogradu ispratio Tita na put u Libiju.

U nesreći je poginula i njegova supruga Razija, a za sobom su ostavili troje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: