Prvi preliminarni rezultati, stranke daju različite informacije

Prema prvim rezultatima izbora na KiM, pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija vodi sa minimalnom razlikom u odnosu na Demokratski savez Kosova Ise Mustafe.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.10.2019.

19:35

Prvi preliminarni rezultati, stranke daju različite informacije
Foto: EPA-EFE/Kushtrim Ternava

Centralna izborna komisije Kosova objavila je prve preliminarne rezultate na osnovu 14 odsto obrađenih glasova oko 21.20 sati.

Prema njima Demokratski savez Kosova vodi sa 22,11 odsto osvojenih glasova, na drugom mestu je Demokratska Partija Kosova sa 20,79 odsto, dok je na trećem mestu Pokret Samoopredeljenje sa osvojenih 17,79 odsto glasova.

Srpska lista osvojila je 14,3 odsto glasova. Koalicija Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske partije partije osvojila je 13,62 odsto glasova, dok je koalicija NISMA i Alijansa za Novo Kosovo dobila 5,05. Samostalna liberalna stranka je prema prvim preliminarnom rezultatima CIK osvojila 0,38 odsto glasova, Koalicija Sloboda 0,08, a Partija kosovskih Srba 0,06.

U očekivanju da CIK saopšti prve preliminarne rezultate prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, iz štabova Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova stižu različite informacije o tome koja je od te dve stranke u vođstvu.

Dok funkcioner Samoopredeljenja, Glauk Konjufca, tvrdi da je taj pokret u prednosti nad DSK-om, iz tog saveza, međutim, to negiraju.

Ljufti Haziri je na konferenciji za novinare rekao večeras da DSK ima malu prednost ili vođstvo u odnosu na Samoopredeljenje, koje je drugo po broju osvojenih glasova. Nije, kazao je, tačno da je Samoopredeljenje ispred DSK, kako to, kako je rekao, neki kažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: