Izbori na KiM: Glasanje samo sa kosovskim dokumentima

Priština -- Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka ponovila je da će na izborima na KiM moći da se glasa samo sa "kosovskim identifikacionim dokumentima".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65
Ilustracija: Depositphotos/Yarr65

Ona je upozorila da će svi članovi komisija koji se ne budu pridržavali smernica o upotrebi identifikacionih dokumenata snositi pravne posledice.

Daka je na taj način reagovala na izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marka Ðurića koji je okrivio zvaničnike u Prištini za diskriminaciju Srba zbog odluke da se na izborima 6. oktobra glasa samo sa dokumentima izdatim na tzv Kosovu, preneo je sinoć Kosovo onlajn, pozivajući se na Kosova pres.

Ona je naglasila da su uputstva koja je usvojila Centralna izborna komisija obavezujuća za sve.

Iz CIK-a je saopšteno i da su na sastanku tog tela akreditovana još 432 dodatna posmatraca, tako da je ukupan broj akreditovanih posmatraca 34.435.

Srpska lista ranije se žalila na odluku Centralne izborne komisije prema kojoj na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima mogu da glasaju samo građani sa tzv. kosovskim dokumentima, ali je žalba odbijena.

Ðurić je juče pozvao sve građane sa KiM koji su u biračkom spisku da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo, bez obzira na to kakve dokumente imaju.

strana 1 od 119 idi na stranu