Uzrok iskakanja tramvaja na Mostu na Adi - ljudski faktor

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević izjavio je da je tramvaj na Mostu na Adi iskočio iz šina zbog ljudskog faktora.

Izvor: B92

Petak, 04.10.2019.

14:38

Uzrok iskakanja tramvaja na Mostu na Adi - ljudski faktor
Ilustracija: Getty images/Andreas Rentz

Za incident je odgovoran vozač tramvaja GSP-a.

Kako je precizirao, vozač je juče upravljao tramvajem brzinom od 61 kilometar na sat, na delu mosta gde je predviđena brzina kretanja ne veća od 40 kilometara na čas.

Vasiljević je naveo da je vozač tramvaja suspendovan i protiv njega je u GSP-u pokrenut disciplinski postupak, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zbog iskakanja tramvaja iz šina, došlo je do manjeg oštećenja na tramvajskom koloseku, koje će biti sanirano sutra.

Zato će sutra saobraćaj na Mostu na Adi biti privremeno obustavljen, sa planom nastavka redovnog i nesmetanog tramvajskog saobraćaja preko mosta u nedelju 6. oktobra, naveo je Vasiljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: