Tramp o migrantima: Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama i aligatorima

Američki Njujork tajms objavio je delove knjige "Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju", koja će biti objavljena 8. oktobra.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.10.2019.

09:55

Tramp o migrantima: Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama i aligatorima
Foto: EPA-EFE / Chris Kleponis / POOL

U knjizi se navodi da je američki predsednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se protiv ilegalnih migranata iz Meksika u SAD bore tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora, postaviti šiljke na vrh zida ili ga elektrificirati.

U knjizi novinara Majkla D.Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis navodi se da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta, prenose britanski mediji.

"Činite da izgledam kao idiot", vikao je on na saradnike koji se nisu saglasili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: