"Zbog Tita Kolinda gubi izbore"

Doajen hrvatske politike Josip Manolić (99) izjavio je da će aktuelnu predsednicu Hrvatske novog mandata koštati izbacivanje Titove biste sa Pantovčaka.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.10.2019.

14:19

EPA-EFE/ Valda Kalnina

Manolić je rekao da Kolinda Grabar Kitarović ne može da pobedi na predstojećim predsedničkim izborima, zbog toga što je sa Pantovčaka izbacila bistu Tita, nosioca antifašizma.

Manolić je rekao da je zbog toga polovina Hrvatske odmah u početku protiv nje, uz uverenje da će akuelnu predsednicu na Pantovčaku zameniti nekadašnji premijer i predsednik najuticajnije opozicione SDP.

"Sad ćemo mi objediniti SDP i antifašizam i mislim da ćemo u prvom krugu već dobiti bitku protiv gospođe", rekao je Manolić, koji je svojevremeno zajedno s Franjom Tuđmanom osnivao HDZ.

Manolić je novinarima rekao da će budući predsednik Hrvatske biti izabran u prvom krugu i da će to biti SDP-ov kandidat Zoran Milanović.

"SDP je napravio stratešku platformu da kandiduje jednog čoveka jer se bira jedan predsednik i iza tog svog kandidata stala je čitava stranka. Staće čitav SDP, staće čitav antifašizam i mi možemo u prvom krugu već dobiti pobedu", poručio je Manolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: