Raša Karapandža potvrdio: Manjinski udeo posedujem u CIF

"Manjinski udeo posedujem u CIF, kao i u Oraklu", potvrdio je profesor Raša Karapandža za "Srpski telegraf".

Izvor: B92, republika.rs

Utorak, 01.10.2019.

12:59

Raša Karapandža potvrdio: Manjinski udeo posedujem u CIF
Foto: Screenshot/B92

"Zaposlen sam jedino na univerzitetu. Manjinski udeo posedujem u CIF, kao i u Oraklu. Na sajtu CIF može se videti da Komercijalna banka jeste klijent CIF, kao što je i Vlada Srbije klijent Orakla. I inače, Upravni odbor Komercijalne banke ne može da donese odluku o kupovini softvera. Takve odluke donosi izvršni odbor." - tvrdi Karapandža.

"Siniša Mali, koji je u to vreme bio na čelu Upravnog odbora Komercijalne banke, nije želeo da kupi softver od njih jer je smatrao da on ne valja. To se kasnije i ispostavilo kao tačno. Od tada Karapandža ima lični animozitet prema Malom. Kako nema šta drugo da priča protiv njega, jer otkako je Mali na čelu Ministarstva finansija, država ima suficit i sve druge dobre parametre, on pokušava da dovede u pitanje njegovo akademsko zvanje”, rekao je neimenovani izvor za “Srpski telegraf".

Čak i jedan od pripadnika opozicije, lider LDP Čedomir Jovanović, smatra da je Mali žrtva u ovoj priči.

“Shvatam da je Siniša Mali žrtva tog životinjskog političkog života", izjavio je ranije Jovanović za TV Pink.

Da podsetimo, Željko Mitrović je ranije izjavio da smatra da je lični animozitet uticao na to da se dovodi u pitanje kredibilitet Siniše Malog.

"Zapitao sam se - otkud Mali posle dobrih rezultata tema svega ovoga? Onda sam ja počeo malo da kopam i pronašao da je Raša Karapandža, profesor, imao firmu koja se zvala CIF, i koja je proizvodila softvere koji koriste banke, a koji nisu dobri, odnosno ne rade", ispričao je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: