Dva napada džihadista u Nigeriji, devet mrtvih

Devet osoba, među kojima su vojnik i policajac, ubijeno je u dva odvojena napada džihadista na severoistoku Nigerije, saopštili su danas zvaničnici.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 28.09.2019.

22:12

Dva napada džihadista u Nigeriji, devet mrtvih
Ilustracija: EPA/STR

Ekstremisti Islamske države u Zapadnoj Africi (ISWAP), grupe koja se odvojila od Boko harama, sinoć su napali vojnike Nigerije i Čada u mestu Gadžiram, udaljenom 80 kilometara od grada Maidugurija, posle čega je počela intenzivna borba.

Predstavnica lokalne vlasti Šetima Majna rekla je za Frans pres da je u tom napadu ubijeno osam ljudi - policajac, lovac i šest meštana.

U drugom sinoćnom napadu, ekstremisti, najverovatnije pripadnici Boko harama, napali su vojni punkt u mestu Banki, na granici s Kamerunom, ubili vojnika i uništili vojno vozilo, naveli su izvori iz armije.

Tokom desetogodišnje pobune džihadista na severoistoku Nigerije ubijeno je više od 27.000 ljudi, a oko dva miliona raseljenih još uvek ne može da se vrati kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: