Otkriveno terorističko gnezdo u Siriji

Sirijski vojnici otkrili su rakete i mitraljeze iz SAD-a i NATO-a koji su pripadali ekstremistima u pećini u Idlibu, izjavio je predstavnik sirijske vojske.

Izvor: Sputnjik

Subota, 28.09.2019.

09:07

Otkriveno terorističko gnezdo u Siriji
Ilustracija: Depositphotos/ Zabelin

Kako prenosi Sputnjik, on je naveo da je pećina bila deo velike podzemne mreže u kojoj se krilo oko 5.000 terorista.

Ova mreža je stvorena pre više od 4 godine uz pomoć strane podrške i poslužila je kao osnova za pokretanje napada na vladine trupe.

Nedavno je sirijska vojska primorala ilegalne naoružane grupe da se povuku iz ove regije do granice sa Turskom, a kad su se povuklepostavili su dinamit u pećinu da "ne bi ostavili nikakve dokaze".

"Ali dokazi su ostali. Možete videti kakvo oružje su koristili. Otkrili smo rakete proizvedene u SAD-u i mitraljeze proizvedene u zemljama NATO", rekao je vojni predstavnik novinarima.

Takođe je izvestio da su se u ovoj pravile i bespilotne letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: