"Ne daju na predsednika": Skandalozan postupak portparolke Zelenskog FOTO/VIDEO

Portparolka predsednika Ukrajine Julija Mendel odgurnula je novinara Sergeja Andruška, koji je pokušavao da postavi pitanje šefu države Vladimiru Zelenskom.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

12:58

Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Pažnju na taj incident skrenuo je drugi novinar, Mihail Tkač.

"Ko može da objasni u kakvoj civilizovanoj zemlji portparol predsednika sebi dozvoljava tako nešto kada novinar želi da postavi pitanje predsedniku! Kako se to zove?! Sloboda govora?!", napisao je ogorčeni novinar na Fejsbuku, a preneo Sputnjik.

Uz svoju objavu, Tkač je postavio snimke incidenta.

Na fotografijama koje je objavio vidi se kako portparolka i telohranitelji Zelenskog guraju novinara koji je prišao ukrajinskom lideru i pokušao da stupi sa njim u dijalog. Prema njegovom mišljenju, Zelenski je dužan da na sopstvenom primeru pokaže kako treba da se ponaša prema predstavnicima medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: