Sijarto upozorio: Opasna pojava

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto fokusirao je svoj govor u Ujedinjenim nacijama na, kako je nazvao, "opasnu pojavu" - migracije.

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

11:25

Sijarto upozorio: Opasna pojava
Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

On je u generalnoj debati na zasedanju Generalne skupštine UN rekao da je njegov narod "ponosan što može sačuvati Mađarsku kao mađarsku zemlju".

Sijarto je rekao da dolazak migranata uznemirava ljude u njegovoj zemlji. "Mi ne želimo da budemo zemlja porekla, ne želimo da budemo zemlja tranzita, a ne želimo da budemo ni zemlja odredišta", rekao je on.

Mađarska je krajem 2015. godine postavila žicu duž svoje južne granice, a migracije su od tada postale centralno pitanje vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: