"Grubost policije prema migrantima su lažne vesti"

Zagreb -- Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, Davor Božinović, tvrdi da su optužbe migranata i udruženja na rad hrvatske granične policije najčešće lažne.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Vepar5
Ilustracija: Depositphotos/ Vepar5

Božinović je odbacio nedavne navode medija da se migranti žigošu.

Povodom čestih pritužbi migranata i udruženja na rad policije i, kako se navodi, tvrdnjama da se hrvatska policija prema njima ponaša grubo i nezakonito, Božinović kaže da su s tim naučili da žive, da su svi prigovori ispitani, te da se najčešće radi o lažnim vestima.

"Nikad nismo naišli na potvrdu. I nedavno je bilo da se žigošu migranti, to odbacujemo. Sećate se i Sirijca koji je optužio hrvatsku policiju da ga je odvojila od petogodišnje ćerke. Baš smo juče dobili potvrdu iz Libana da dete postoji, ali da nikada nije napustila taj grad".

U intervjuu za Media servis, Božinović se dotakao i izjave slovenačkog premijera Marjana Šareca da je ulazak Hrvatske u Šengen "politička odluka" Evropske komisije na odlasku.

"Pokazali smo da Hrvatska po svim segmentima i po svih osam područja koja su važna za Šengen ispunjava sve kriterijume. Odbor za Šengen Evropske komisije početkom ovog meseca je potvrdio i poslao takvu preporuku Komisiji. Tu se ne radi ni o kakvoj nagradi. Niko do sada nije imao ovako kompleksne uslove za Šengen", zaključio je ministar unutarnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu