Zelenski odbacio tvrdnje američkih demokrata

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da ga američki predsednik Donald Tramp nije podstakao da istraži njegovog političkog rivala Džoa Bajdena.

Izvor: B92

Sreda, 25.09.2019.

22:37

Zelenski odbacio tvrdnje američkih demokrata
Foto: Tanjug/AP/Craig Ruttle

Zelenski je odbacio tvrdnje da ga je Tramp podsticao da istraži bivšeg potpredsednika SAD i potencijalnog kandidata na predstojećim izborima, dodajući da ne želi da bude umešan u američke izbore.

"Ja ne želim da budem uvučen u demokratske, otvorene izbore u SAD", rekao je Zelenski, preneo je Rojters.

"Mislim da smo imali dobar telefonski razgovor, normalan, razgovarali smo o mnogim stvarima... Mislim da kada ga (transkript) pročitate, vidite da me niko nije podsticao na nešto", kazao je Zelenski o svom razgovoru sa Trampom.

Američko ministarstvo pravde objavilo je danas suštinu transkripta telefonskog razgovora u kojem je predsednik Donald Tramp zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da istraži da li je bivši potpredsednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: