Lavrov će u UN govoriti o uskraćivanju američkih viza ruskoj delegaciji

Ruski ministar Sergej Lavrov obećao je da će tokom svog govora u UN pokrenuti pitanje o tome što SAD nisu na vreme izdale vize članovima ruske delegacije.

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2019.

15:45

Lavrov će u UN govoriti o uskraćivanju američkih viza ruskoj delegaciji
Foto: EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV

Vize su bile potrebne kako bismo prisustvovali na godišnjoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, izjavio je danas predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije.

"Pre nego što je delegacija otišla razgovarao sam sa njenim čelnikom Sergejem Lavrovom na aerodromu. On je potvrdio da je planirao da pokrene ovu temu tokom svog govora na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija", rekao je Kosačev novinarima, preneo je TAS.

Kako je Kosačev naveo, Lavrov takođe planira da razgovara o ovom pitanju sa rukovodstvom Ujedinjenih nacija, sa generalnim sekretarom Antoniom Guterešom, vođama delegacija, pre svega stalnih i nestalnih država članica Saveta bezbednosti.

Kosačev je rekao TAS-u ranije da brojnim članovima ruske delegacije, uključujući i njemu, nisu pravovremeno odobrene ulazne vize u SAD kako bi mogli prisustvovati godišnjoj sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: