Zagreb "u vodi" FOTO

Obilna kiša koja je padala u Zagrebu u ponedeljak tokom dana i noći potopila je velike delove grada. "Plivale" i fekalije.

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2019.

09:01

Zagreb
georgebravo/Depositphotos.com/Ilustracija

Kako javlja Index.hr, vatrogasci su imali stotine intervencija zbog poplavljenih podruma, stanova u suterenima, škola, ali i izlivanja kanalizacije.

"Intervencija je kao u priči. Ne brojimo ih, jednostavno ih nemamo vremena brojati. Stotine je intervencija na ispumpavanju vode. Sve je krenulo oko 19 sati i ne jenjava nikako", izjavio je sinoć Hini zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Miroslav Merćep. Velika količina vode slila se i na ulice zbog čega je saobraćaj bio usporen ili veoma otežan, dok je nekoliko podvožnjaka zatvoreno za saobraćaj. Takođe, zatvorene u i neke ulice, dok je u drugim došlo do odrona.

​Prema informaciji sajta pljusak.com, na području grada Zagreba palo je u proseku od 60 mm/m2 na zapadu grada pa sve do 98 mm/ m2 na istoku.

Kako je N1 televiziji javila čitateljica iz zagrebačkog naselja Rudeš, zbog obilne kiše poplavljeni su brojni podrumi i to fekalnim vodama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: