Rohani krenuo u Njujork: Traži podršku zbog pritisaka iz SAD; "Oni ne žele, ali mi ipak hoćemo"

Predsednik Irana Hasan Rohani krenuo je u Njujork na zasedanje Generalne skupštine UN gde će tražiti podršku zbog pritisaka iz SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2019.

13:45

Rohani krenuo u Njujork: Traži podršku zbog pritisaka iz SAD;
EPA-EFE/PRESIDENTIAL OFFICE

Rohani je novinarima pred odlazak rekao da njegova delegija ide u Njujork uprkos nevoljnosti američke administracije da im izda vize.

"Za nas je važno učešće na Generalnog skupštini UN, a važni su i razgovori na različitim nivoima. Amerikanci ne žele da Iranci učestvuju, ali mi ipak hoćemo", rekao je predsednik Irana.

Tenzije između Teherana i Vašingtona rastu od maja 2018. kada su se SAD povukle iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uvele sankcije toj zemlji u okviru održavanja maksimalnog pritiska.

"Okrutne akcije protiv iranske nacije, kao i komplikovani problemi s kojima se naš region suočava, zahtevaju da budu objašnjene narodima i nacijama celog sveta", dodao je Rohani.

Iranski predsednik je nedavno rekao da će u UN predstaviti plan regionalne saradnje.

U Njujorku se ove nedelje održava Generalna debata 74. godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: