Sve više ilegalnih migranata u Sloveniji

Slovenačka policija zabeležila je od početka ove godine preko 11.000 ilegalnih prelazaka granice, kazao je slovenački ministar policije Boštjan Poklukar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2019.

21:04

Sve više ilegalnih migranata u Sloveniji
Foto: EPA-EFE/Sashenka Gutierrez

Najbrojniji ilegalni migranti su iz Avganistana, Pakistana, Alžira i Maroka, a većinu ih vraćamo u Hrvatsku, kazao je Poklukar, odgovarajući na poslanička pitanja o problemu ilegalnih migracija, navodi Hina.

Ukupno ih je od početka ove godine zabeleženo 11.291.

Policija u poslednje vreme primećuje intenzivno krijumčarenje migranata na granici s Hrvatskom, a do sada je privela ukupno 324 krijumčara, među njima i četrdesetak slovenačkih državljana, kazao je Poklukar.

Na pitanje o mogućem davanju policijskih ovlašćenja vojsci kako bi se granica bolje kontrolisala pred nezakonitim migracijama on je kazao da se takva mogućnost analizira i da bi se takav član zakona o odbrani mogao aktivirati u slučaju potrebe, prenosi Index.hr.

Osim toga, pojasnio je, trenutno se na slovenačko-hrvatskoj granici podiže dodatna panelna ograda, a do kraja ove godine planiraju i zapošljavanje još stotinjak policajaca za bolju zaštitu granice.

Uoči nadolazeće zime može se očekivati povećan broj ilegalnih prelazaka granice, ali ne u onom stepenu kako je to bilo u vreme velike migracijske krize 2015/2016. godine, istakao je Poklukar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: