Ekshumacije na području Prijedora i Vlasanice - pronađeni posmrtni ostaci žrtava

U mestu Rizvanovići kod Prijedora počeo je proces ekshumacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.09.2019.

18:21

Ekshumacije na području Prijedora i Vlasanice - pronađeni posmrtni ostaci žrtava
Ilustracija: Deposit photos/ Tatiana53

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Posmrtni ostaci će biti prosleđeni na antroplošku obradu i proces identifikacije.

Proces ekshumacije vodi se pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u procesu učestvuju i radnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, lekar sudske medicine, predstavnici Civilne zaštite, kao i policijski službenici MUP-a RS, koji obezbeđuju lokalitet na kome se vrši ekshumacija.

Istovremeno, na groblju Rakita u Vlasenici izvršena je ekshumacija, tokom koje su na lokaciji izvan grobnih mesta, pronađeni kompletni posmrtni ostaci jedne osobe.

Posmrtni ostaci biće transportovani u Komemorativni centar Tuzla, radi dalje antroploške obrade i uzimanja uzoraka za utvrđivanje identiteta osobe putem DNK analize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: