Nastavlja se suđenje Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje Marije Lukić nastavlja se u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Izvor: Blic

Ponedeljak, 23.09.2019.

17:54

Nastavlja se suđenje Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić
Deposit photos/Jan Pietruszka

Prvo suđenje nakon što je proces iz bruskog suda prebačen u Kruševac odloženo je zbog nepojavljivanja Jeličićevih advokata. Iako u timu ima čak pet pravnih zastupnika, njih četvoro, kako tvrde, nisu bili u mogućnosti da se pojave, dok je peti otkazao punomoćje, prenosi Blic.

Javnost je to tumačila kao Jutkin nastavak opstrukcije i pokušaj prolongiranja suđenja.

"Smatram da ovaj stav okrivljenog predstavlja izbegavanje suđenja i u isto vreme ruganje pravdi. Okrivljeni je na jednom od ranijih glavnih pretresa od strane prethodnog sudije, kada advokati nisu pristupili, a nisu dostavili validno opravdanje za izostanak, obavešten da će ubuduće biti u obavezi da iznosi odbranu i da se brani bez advokata. To mu je saopšteno na dva pretresa", naveo je Borivoje Borović, advokat Marije Lukić.

Inače, u slučajevima ako okrivljeni nije gluv ili slep, a zaprećena je kazna od osam ili više godina, on mora da se brani sam ukoliko se advokati neopravdano ne pojave.

"Jasno je da je ovo odugovlačenje unapred pripremljeno, a da se farsa od pet advokata koristi u svrhu ometanja postupka", izjavio je Borović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: