U Somaliji ubijeno 20 i ranjeno 18 vojnika

Najmanje 20 vojnika somalijske vlade je ubijeno, a 18 je ranjeno kada je ekstremistička grupa Al Šabab upala u vojnu bazu južno od Mogadiša

Izvor: Beta

Nedelja, 22.09.2019.

19:07

U Somaliji ubijeno 20 i ranjeno 18 vojnika

Kako su rekli su bezbednosni izbori za VOA Somalija ekstremisti su aktivirali automobil bombu kod vojne baze El Salin, posle čega je usledio pešadijski napad u nedelju rano ujutru.

Ekstremisti su na kratko preuzeli kontrolu nad bazom, rekao je jedan regionalni zvaničnik.

Portparol somalijskih specijalnih snaga Movlid Ahmed Hasan rekao je da su ekstremisti napali bazu u velikom broju, i da su borbe trajale oko 40 minuta. On je rekao da su vladine snage odbranile bazu i da su pojačanja poslata.

Prema njegovim rečima, vojnici su ubili 13 ekstremista, ali on nije želeo da komentariše gubitke na strani vladinih trupa.

Somalijske trupe oduzele su bazu El Salin od grupe al Šabab 6. avgusta. To je bila jedna od četiri baze u oblasti Donja Šabela koje je somalijska vojska povratila u ofanzivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: